Reishi i stres

Ne lečimo bolest – nego ljude

Ova mantra koje se drži većina herbalista na svetu nigde ne dolazi toliko do izražaja nego kao kada govorimo o lekovitim gljivama,a  posebno o Reishi gljivi (Ganoderma Lucidum).

Vekovima je Reishi bio dragocen mnogobrojnim izlečiteljima; ukoliko se dugi period uzima u malim dozama, Reishi bezbedno obnavlja organizam i daje vitalnost, što ga čini primenljivim na skoro sve poremećaje.

Reishi je savršeni promer adaptogena koji utiče na sve pomalo: poboljšanje imuniteta, bolje fizičko i psihičko zdravlje, bolji san, anti-alergijsko dejstvo, smanjeni nivoi kortizola.

Mnogi od ovih problema su vezani za stres. Kada smo bolesni ili pod pritiskom, često ne spavamo dobro, što u dužem vremenskom period izaziva iscrpljenost . Kao posledica toga, naš imuni sistem može postati ili previše aktivan ili neaktivan. Ovo za posledicu često ima alergije ili promene na koži, kao i uporan kašalj.

Ukoliko svom telu priuštimo male količine Resihija svakodnevno, možemo bitno da ublažimo ovakve procese. Naravno, preporučljivo je i da pokušamo da upravljamo stresom tako što ćemo se hraniti na odgovarajući način, redovno vežbati i dovoljno spavati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.