Reishi i stres – upravljajte stresom

Ne lečimo bolest – nego ljude

Ova mantra koje se drži većina herbalista na svetu nigde ne dolazi toliko do izražaja nego kao kada govorimo o lekovitim gljivama, a posebno o Reishi gljivi (Ganoderma Lucidum). „Izbegnite stres“ je takođe jedna od tih mantri.

Vekovima je Reishi bio dragocen mnogobrojnim izlečiteljima: ukoliko se dugi period uzima u malim dozama, Reishi bezbedno obnavlja organizam i daje vitalnost, što ga čini primenljivim na skoro sve poremećaje.

Imunitet, fizičko i psihičko zdravlje

Reishi je savršeni promer adaptogena koji utiče na sve pomalo: poboljšanje imuniteta, bolje fizičko i psihičko zdravlje, bolji san, anti-alergijsko dejstvo, smanjeni nivoi kortizola.

Mnogi od ovih problema su vezani za stres. Kada smo bolesni ili pod pritiskom, često ne spavamo dobro. U dužem vremenskom periodu izaziva iscrpljenost. Kao posledica toga, naš imuni sistem može postati ili previše aktivan ili neaktivan. Ovo za posledicu često ima alergije ili promene na koži, kao i uporan kašalj.

Obuzdajte stres

Ukoliko svom telu priuštimo male količine Reishija svakodnevno, možemo bitno da ublažimo ovakve procese. Naravno, preporučljivo je i da pokušamo da upravljamo stresom. I to tako što ćemo se hraniti na odgovarajući način, redovno vežbati i dovoljno spavati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.