ŠITAKE – ekstrakt Lentinula Edodes

Šitake (Shiitake, Lentinula Edodes)

Stotinama godina šitake su jako popularna hrana u Aziji. One su druga najpopularnija i treća po količini uzgoja jestiva pečurka u svetu. Shiitake Lentinula Edodes

Pored nutritivnih vrednosti, šitake poseduju i antiviralna, antibakterijska i antifungicidna svojstva. One uspešno kontrolišu nivoe šećera u krvi, utiču na infalamatorne procese u telu, prepune su vitamina i minerala – a to su samo od nekih osobina koje ih čine neverovatno moćnim.

Šitake ekstrakt sadrži mnogo hemijskih jedinjenja koja štite vašu DNK od oksidativnog oštećenja. Lentinan (1,3 glukan) stimuliše ćelije imunog sistema (makrofage, T ćelije) da se bore protiv kanceroznih ćelija i utiče na zaceljenje hromozomalnih štećenja koja nastaju prilikom tretmana protiv kancera.

Shiitake Lentinula Edodes

Eritadenin pomaže da se smanji nivo holesterola u krvi i dokazano pomaže regulaciju šećera i visokog krvnog pritiska.
Šitake su takođe jedinstvene po tome što sadrže svih osam esencijalnih aminokiselina – a nukleozidi i drugi derivati nukleninskih kiselina, kao i adenozin, sprečavaju nagomilavanje crvenih krvnih zrnaca.

Šitake ekstrakt možete uzimati svakodnevno bez ikakvih nuspojava, a dugoročna konzumacija dokazano osnažuje imuni sistem.

Šitake ekstrakt

Koriste ga pacijenti tokom i nakon terapije zračenjem – radioterapije i hemoterije (hemioterapije). Ekstrakt šitake sadrži Lentinan (1.3 glukan) koji stimuliše ćelije imunog sistema tela da se bore protiv ćelija raka. Lentinan je beta-glukan – polisaharid, veliki i složen molekul sastavljen od manjih molekula šećera. Beta glukan polisaharid stimuliše imuni sistem i aktivira određene ćelije i proteine koji napadaju ćelije raka , uključujući i makrofage, T- ćelije, i prirodne ćelije.

Koristi se za jačanje imuniteta i poboljšanje opšteg stanja organizma. Šiitake deluje efikasno protiv nekih ozbiljnih virusa sa kojima se danas suočavamo.

Koristi se kao pomoć za smanjenje i održavanje nivoa holesterola i triglicerida u krvi. Šitake gljive doprinose sniženju holesterola, sadrže specifičnu aminokiselinu koja ubrzava proces prerade holesterola u jetri.
Ublažava tegobe kod osteoporoze i reumatskih bolesti.

Pomaže regulaciju šećera u krvi i visokog krvnog pritiska .

Preventivno za održavanje vitalnosti, snage i izdržljivosti organizma.

Poručite odmah ili pitajte za savet ili preporuku:

    Vaše ime (obavezno)

    Vaša mejl adresa (obavezno)

    Vaše pitanje, predlog ili zahtev. Pošaljite poruku, odgovorićemo u najkraćem roku.
    Molimo Vas da pažljivo upišete Vašu mejl adresu ili telefon, to je jedini način da odgovor stigne do Vas.